تفاوت یو پی اس DC با یو پی اس AC چیست؟
یو پی اس دی سی چیست؟
در این مقاله از هوگون قصد داریم به این سئوال پاسخ دهیم که یو پی اس دی سی (DC UPS) چیست. امروزه سیستمهای یو پی اس در انواع و ظرفیتهای مختلف، طراحی و روانه بازار شده اند. اما پیش از ادامه بحث بهتر است بدانیم یو پی اس چیست؟ از دستگاه یو پی اس (UPS) یا منبع تغذیه بدون وقفه، برای محافظت از بارهای حساس و بحرانی در برابر مشکلات تغذیه الکتریکی از جمله نوسانات و افت و افزایش ناگهانی ولتاژ استفاده میشود. یو پی اس ها نه تنها تامین توان الکتریکی در زمان قطعی برق برای دستگاههای متصل را تضمین میکنند، بلکه باعث افزایش طول عمر عملکرد آنها نیز میشوند.
یو پی اس ها را میتوان از جهات گوناگون تقسیم بندی کرد. انواع یو پی اس از نظر معماری و ساختار طراحی عبارتند از: آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو. یک تقسیم بندی دیگر از انواع یو پی اس با توجه به خروجی سیستم، یو پی اس دی سی (DC UPS) و یو پی اس اِی سی (AC UPS) است. یو پی اس دی سی یک سیستم قدرت است که برای یک بارِ حساس، توان الکتریکی پیوسته، متناسب و ایمن را ایجاد میکند.
این دستگاه عموما شامل این موارد است: یک یکسوکننده (شارژکننده باطری) که از منبع تغذیه AC تک یا سه فاز تغذیه میکند، یک باطری و مسیر توزیع برای بارهای حساس و بحرانی. در زمان قطع برق AC، باطری تامین توان بارِ بحرانی را تضمین میکند.
باطری در خروجی یکسوکننده قرار دارد. در حالتی که تغذیه اصلی غیرفعال میگردد، باطری بلافاصله آماده است تا وارد مدار شده و جریان برق مورد نیاز بارها را تامین کند.
تفاوت یو پی اس DC با یو پی اس AC چیست؟
به طور خلاصه تفاوت یو پی اس DC با یو پی اس AC در نوع توان الکتریکی است که به بار متصل تحویل داده میشود. یو پی اس دی سی یک ولتاژ پیوسته و با کیفیت دی سی را تحویل دستگاه مصرف کننده توان الکتریکی میدهد. در حالیکه یو پی اس ای سی با استفاده از اینورتر، توان دی سی خارج شده از باطری را به توان ای سی تبدیل کرده و تبدیل بارهای متصل میدهد.
بنابراین یکی از تفاوتهای یو پی اس دی سی و یو پی اس ای سی در این است که یو پی اس دی سی فاقد قطعه مبدل (اینورتر) است. این موضوع باعث میشود قابلیت اطمینان و کارایی در یو پی اس های دی سی بالا باشد چرا که هیچ مبدلی بین باطری و بار وجود ندارد. اما باطری یو پی اس دی سی و یو پی اس ای سی با توجه به نیاز کاربر میتواند یکسان باشند.
همچنین بخوانید: تفاوت ژنراتور با یو پی اس
یو پی اس های DC به علت اینکه مانند یو پی اس های AC کار تبدیل ولتاژ از DC به AC را در خروجی انجام نمی دهند، لذا هنگام قطعی برق مدت زمان بک آپ تایم بیشتری نسبت به یو پی اس های AC با باتری های مشابه دارند.
در هنگام انتخاب و خرید یو پی اس، مهمترین نکته کاربرد مورد انتظار از یک دستگاه یو پی اس است. یو پی اس های ای سی برای وسایل مصرف کننده توان ای سی و یو پی اس های دی سی مخصوص بارهای مصرف کننده توان دی سی طراحی و ساخته شده اند.
از مهمترین کاربردهای یو پی اس دی سی، تامین توان دستگاههایی مثل دوربینهای مداربسته و تجهیزات شبکه و هر نوع سیستم الکتریکی و الکترونیکی است که توان دی سی مصرف میکند. پس از انتخاب نوع یو پی اس، لازم است به موارد دیگری همچون گارانتی و پشتیبانی شرکتی، وجود سنسورهای داخلی هشداردهنده، نرم افزار مدیریت و هشدار وضعیت باطری و غیره توجه کرد.
پیشنهاد ما یو پی اس های هوگون است که برندی نام آشنا و از با کیفیتترین های موجود در بازار بوده و ارائه دهنده انواع یو پی اس در ظرفیتهای مختلف و سیستمهای برق اضطراری میباشد.